in

KAKO DARA OD RADOJKA: Konačno stigao odgovor kako je nastao nadimak Dara Bubamara!

OVO SMO DUGO ČEKALI

Radojka Adžić poznatija kao Dara Bubamara još na samom početku karijere dobila je svoj nadimak i to na vrlo zanimljiv način.

Naime, na samom početku karijere joj roditelji nisu dali da peva po kafanama bez pratnje njih, starijeg brata i kućne prijateljice Zoce. Tako je i bilo!

Zoca je radila kao šminkerka na jednoj televiziji i tako je sve počelo. Pozvala je i rekla da je došao Milutin Popović Zahar i da hoće da čuje Daru.

“Otišli smo u jedan lokal u Novom Sadu i tu sam otpevala nekoliko pesama. Tada mi je prišao jedan čovek i pitao me da li bih htela da pevam s njima.”

dara bubamara

Tako su je zapazili članovi grupe “Dara bubamara šou-bend”.

“To je bila sudbina što sam došla u grupu u kojoj je maltene već bilo smišljeno ime za mene. Oni su bili pravi šoumeni. Pravili su haos u jednom lokalu u Novom Sadu. Bio je to muški bend, nisu imali pevačicu. Kada su me videli, rekli su da sam kao stvorena za njih i da se zovu “Dara bubamara šou-bend”. “Ijaaao, kakvo ime”, upišala sam se od smeha”, govorila je pevačica u jednom intervjuu i onda objasnila sve:

“Imali su jednu maketu bubamare od stiropora koja je uvek tokom nastupa stajala u ćošku iznad njih. Pošto nisu hteli da se zovu samo “Bubamara bend” jer im je to zvučalo dečje, tu maketu su nazvali Dara i tako je nastalo ime benda. Budući da sam bila jedino žensko u bendu, mala i slatka baš kao ta bubamarica, prozvali su me — Dara Bubamara.”

dara bubamara 1

Balkan lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

UŽIVALI UZ VINO Vesna de Vinča privela Bregu na brod!

Jelena Kostov – Bicu jaca