in

STANIJA: Ne znam gde mi je otac sahranjen a dobro sam zapamtila šta nam je poslednje rekao!

Stanija Dobrojević je tokom rata u Hrvatskoj morala da napusti rodne Okučane sa majkom i bratom dok je njen otac Dragan ostao da se bori u ratu.

“Moj otac, kada je krenuo u rat, nije zvao mamu, brata i mene da krenemo s njim već nam je rekao: “Spasavajte žive glave i bežite što dalje”. Tada sam ga poslednji put videla, on je otišao da brani zemlju, a nas je poslao na sigurno mesto. Tako je i Kristijan trebalo da uradi, a ne da me vuče sa sobom. Bez obzira na sve, daću mu pola nagrade”, rekla je Stanija a svojevremeno je otkrila i šta se sve u njenoj porodici dešavalo tokom ratnih godina.

“Moj otac je bio uspešan ekonomista i politički aktivan poslednje četiri godine života. Bio je kućni prijatelj Slobodana Miloševića, poznavao je i Željka Ražnatovića Arkana. Kad je život u Hrvatskoj postao nemoguć, mama, brat i ja smo napustili kuću u Okučanima, na koju su kasnije bacili bombe i sravnili je sa zemljom. Tata je ostao tamo. Naredne dve godine nismo znali ništa o tati, da li je živ ili mrtav. Kada su nam javili da je ubijen, srušio nam se ceo svet. Mama je imala tek trideset godina, brat šest, a ja deset. Rekli su nam da je sahranjen u jednoj masovnoj grobnici u Hrvatskoj. Ni dan-danas ne znamo gde je sahranjen niti detalje njegovog ubistva”, ispričala Dobrojevićeva, prenosi Telegraf.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Sanja Marinkovic: Ja svašta lupetam!

Njenoj sreći nema kraja: Udala se pevačica Alegro benda! (Foto)