in

Nele Karajlić: Prvi maj je licemerje, život radnika je sve teži!

Nenad Janković, odnosno Dr Nele Karajlić u intervjuu za Naše novine kaže da je sasvim u duhu prvomajskih praznika to što se svi političari slažu da ovaj dan treba slaviti i pritom ne čini baš ništa da se život radnika poboljša.

nele-karajlic

– Prvi maj je jedini praznik koji je ostao iz one stare Juge. Interesantno je da se oko njega postigao koncenzus svih stranaka is svih režima. Naravno, sve je to jedno veliko licemerje, jer je život onima kojima je posvećen taj praznik sve teži i teži – objašnjava Karajlić i dodaje da se nikako ne uklapa u „selebriti kulturu“.

– Moja supruga i ja smo oni koji mrze „selebriti kulturu“ u kojoj živi 70 posto planete. Danas je mnogo važnije da se saznaju privatni podaci o nekoj zvezdi, nego da se pročita neka dobar knjiga. Čini mi se da je to neka vrsta anestetika koju kapitalizam daje svojim podanicima. Živite tuđi život, jer vaš ne vredi pišljiva boba – navodi ovaj rok muzičar, kompozitor, glumac, pisac i nekadašnji televizijski režiser za Naše novine.

Govoreći o „Nadrealistima“ i nekadašnjoj „Top listi nadrealista“, Karajlić navodi da su u pitanju velike razlike, prvenstveno između televizija i programa, koje su nekad radili.

– Nekada smo išli na svežinu i mladost. Najjače oružje su nam bili drskost i šarm. Danas idemo na ideju i pamet.. Koliko je imamo! – kaže on i dodaje da je nekada bilo novca iz budžeta, pa je najvažnije bilo imati pametnog urednika koji će založiti svoj autoritet za ideju, dok je danas svima najvažnija gledanost.

Balkan lifestyle/Nase Novine

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

TREZNIO SE U POLICIJI: Marko Rokvić vozio pijan naduvao 1,2 promila!

PREKINUT PROGRAM ZBOG NASILJA – Jelena Krunić nasrnula na Mladena, reagovalo obezbeđenje!