in

Večiti bol u duši, zadnja želja ostala neispunjena: Tuga koju je Bata Živojinović poneo u grob!

Legendarni glumac Bata Živojinović preminuo je sinoć u Beogradu, nakon duge i teške bolesti.

Koliko se borio da preživi govori i činjenica da je do samog kraja ostao optimista, pa mu čak nije teško pala ni vest da su mu lekari amputirali nogu. Nadao se oporavku koji je nedavno otpočeo u beogradskoj bolnici Sveti Sava, a sve sa jednim ciljem – da što duže poživi i ostvari svoju najveću želju, da još jednom vidi svog sina Miljka.

Nažalost, ova želja je glumačkoj legendi ostala neispunjena, a ogromnu tugu koju je zbog razdvojenosti od sina nosio u duši, poneo je sa sobom u grob.

Isto osećanje delio je i njegov sin, što je nedavno i potvrdio za magazin Story.rs:

„Ko je mogao i da pomisli da će nam to biti poslednji susret? Bili smo veseli i raspoloženi, kao što je celog života bilo u našoj porodici kada se okupimo, i pored velike nepravde koja nas već čitavu deceniju pritiska. Bata je zaista jedinstven čovek u svakom pogledu“, izjavio je Miljko nedavno, kao da je predosetio da svog oca stvarno više nikad neće videti.

„Porodični album je ostao prazan i propušteni su mnogi važni momenti. To niko i nikada ne može da nam vrati. Znate, telefonom ne možete jedan drugome da kažete ono što biste želeli. Jednostavno, to je drugačiji i nekako usiljeniji način razgovora. Ono što se nadam da ću mu ipak reći, čuvam u sebi kao najveće blago“, dodao je Živojinović, kome želja, isto kao i njegovom ocu, nikada neće biti ispunjena.

2

Poslednje dane života Bata je proveo u društvu najmilijih, koji su ga svakodnevno posećivali. Najčešće su ga obilazile supruga Lula i unuka Dina, koja nikad nije krila koliko voli svog dedu. Samo dan pre Batine smrti bila mu je u poseti i na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj drži deku za ruku, opisavši je sa dve reči – Prava ljubav.

4

To što je Bata stalno pitao kada će ga lekari otpustiti iz bolnice i želju da što pre ode kući, mnogi su sada protumačili kao njegov predosećaj da se uskoro bliži kraj. Od unuke Dine tražio je i fotografije sa suprugom Lulom iz mladosti, želeći da ih ponovo vidi.

3

Bata nije dočekao ni da vidi drugu unuku Jelisavetu, koja je trebalo da stigne u Beograd u junu ili julu, kako je najavila Dina Živojinović.

„Tada ćemo konačno biti svi na okupu, osim mog tate“, nadala se unuka proslavljenog glumca.

Legendarnog Batu pamtićemo po brojnim pozorišnim i televizijskim ulogama, poput filmova „Bitka na Neretvi“, „Partizanska eskadrila“, „U raljama života“, „Šećerna vodica“, „Balkan ekspres“, „Kako je propao rokenrol“ i nebrojeno drugih, kao i serija poput „Srećnih ljudi“, „Otpisanih“, „Boljeg života“, „Sivog doma“…

Sa druge strane, mlađe generacije glumaca pamtiće ga kao velikana glumišta koji je zalutao u pozorište i u njemu zauvek ostao.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Aca Živanović – I opet bih kо pre

Pop pevačica trudna? Video