in

GORICA POPOVIĆ OTVORILA DUŠU: Obožavali smo kad Madžgalj zasvira gitaru!

KAFANSKE PRIČE

Iz kafane nosim lepe uspomene na moje kolege. Marinko je bio veoma važan, a Dragan Nikolić je pravio džumbus

Gorica Popović, otkako je stala na pozornicu, nije prestala da posećuje pozorišni bife u beogradskom Ateljeu 212, koji joj je veoma značio u životu.

gorica popovic

Glumica iz kafane nosi samo lepe uspomene, pa se priseća jedne duhovite situacije s nedavno preminulim Draganom Gagom Nikolićem, kad je on na svoj šmekerski način usred bela dana iznenadio sve u bifeu.

– Gaga Nikolić je uoči jedne Nove godine u bife usred bela dana doveo neki trubački ciganski orkestar. Bukvalno smo napravili džumbus i ostali do sledećeg jutra. Igrali smo, pevali, ma idealan doživljaj. Kasnije su nas ti svirači stalno zvali, pitali kad ćemo ponovo da napravimo nešto slično.

Govorili su mi: „Gorice, možemo li mi da dođemo ponovo?“, a ja sam im vikala: „Nemojte, nemojte!“ Pa kako svaki dan da pijemo i pevamo? Najviše su jurili Gagu – priseća se Gorica.

Dobitnica Nušićeve nagrade za kafanskim stolom najviše je volela da sedi s kolegama koji danas, nažalost, više nisu među živima.

– Mali Marinko Madžgalj bio je veoma važan. Uživao je da svira gitaru, a mi smo voleli da zapevamo s njim – ističe poznata Kragujevčanka.

Čuveni bife u Ateljeu 212 bio je jedna važna institucija jer su dolazili ne samo glumci i ljudi iz sveta pozorišta nego i veliki pisci Pekić, Crnčević, Kiš…

– To je bilo mesto gde su se vodili ozbiljni i intelektualni razgovori i gde sam ja, kao mlada glumica, ulazila sa strahopoštovanjem. Naravno, danas je sve drugačije, ali je i dalje bife u Ateljeu živ i veoma zanimljiv – završava čuvena glumica.

Balkan lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Podrška Kazalištu: Zvezde hrle na Taš!

Goga Sekulić se ponovo udaje? Foto