in

Prinsova žuta gitara prodata za 137.500 dolara!

Čuvena gitara „Žuti oblak“ preminulog američkog muzičara Prinsa i pramen kose pokojnog legendarnog britanskog muzičara Dejvida Bouvija prodati su u subotu uveče za više od 150.000 dolara na aukcijskoj prodaji na Beverli Hilsu, u Los Anđelesu.

Žuta gitara neobičnog oblika koja je bila omiljeni Prinsov instrument krajem 1980-ih i početkom 1990-ih godine, prodata je za 137.500 dolara.

Bouvijev pramen plave kose prodat je za 18.750 dolara na aukcijskoj prodaji kuće „Heritage Auctions“
Ta kuća je navela da je pramen uvezan belim koncem vlasništvo bivše zaposlene u muzeju voštanih figura Madam Tiso u Londonu.

Ona je 1983. godine izradila kosu za Bouvijevu voštanu figuru, a pramen je sačuvala kao suvenir.
Bouvi, jedan od najuticajnijih umetnika u poslednjih 50 godina, preminuo je 10. januara u 70. godini, dva dana nakon objavljivanja albuma „Black star“, koji je izdat na njegov rodjendan, 8. januara.

Prins koji je iznenada preminuo 21. aprila u svom domu u Mineapolisu, bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina, s hitovima kao što su „Cream“ i „Kiss“. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit „Purple Rain“, za kojeg je dobio Oskara za originalnu pesmu u istoimenom filmu iz 1985. godine.

2

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

NEKI NOVI KLINCI Anastasija Rilak (11): Svi mi kažu da ću biti velika zvezda!

Bane Mojićević obeležava jubilej i najavljuje novi hit singl!