in

SPOMENIK ZA MADŽGALJA NARUČEN IZ AFRIKE: Porodica će dati 4.500 evra kako bi uredili grobno mesto!

Porodica pokojnog glumca Marinka Madžgalja podići će mu početkom septembra spomenik na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, koji će da ih košta čak 4.500 evra.

Materijal za spomenik glumcu, koji je 26. marta preminuo u 37. godini nakon borbe sa opakom bolešću, biće uvezen iz Afrike, pošto takve vrste kamena nema kod nas.

„Marinkov otac se dogovorio sa jednim kamenorescem iz okoline Šapca da mu napravi spomenik, koji će biti od skupocenog granita tipa belfast, kojeg nema kod nas. Pošto spomenik neće biti standarnih dimenzija, Marinkovi roditelji su tražili dozvolu od uprave groblja da im dozvoli postavljanje spomenika, koji će biti viši i širi od drugih, i dobili su je“, kaže izvor.

On navodi da će to biti jedan od najimpozantnijih spomenika jer se cene prosečnih kreću od 500 do 700 evra, dok su skuplje varijante oko 2.500 evra.

„Spomenik će biti od crnog granita, a Marinkova slika će biti sa obe strane. Imaće mali krov, a sama nadgrobna ploča biće deblja od standardnih, odnosno, biće debljine šest umesto tri centimetra. Pošto u našoj zemlji i okolini nema materijala koji želi Madžgaljeva porodica, kamen će biti uvezen iz Afrike. Sve ukupno će ih koštati oko 4.500 evra, ali iako nisu u finansijski zavidnoj situaciji, Marinkovi roditelji nisu žalili ni evro kako bi uredili grobno mesto“, dodaje izvor našeg lista upućen u priču.

Marinko Madzgalj 2

Spomenik će biti postavljen u septembru, kada će porodica obeležiti pola godine od glumčeve smrti.

„Njegovi roditelji, sestra i devojka su i dalje neutešni. Vreme im sporo prolazi i teško se mire sa činjenicom da ga više nema. Marinkov otac je smogao snage da pokrene pitanje podizanja spomenika i preuzeo je odgovornost u vezi sa tim“, objašnjava izvor.

Podsećanja radi, mladi glumac umro je od raka pankreasa nakon duže borbe sa tom teškom bolešću. Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović, s kojom ima ćerku. Poslednje godine života proveo je sa novinarkom Lanom Sekulić, urednicom na RTV Crna Gora. Madžgalj je rođen je 1978. u Beogradu, ali je odrastao u Kotoru. Popularnost je stekao u televizijskim serijama „Crni Gruja“ i „Ranjeno orao“, ali i u grupi „Flamingosi“, u kojoj je pevao zajedno sa Ognjenom Amidžićem. Sa grupom „Flamingosi“ je osvojio prvo mesto na takmičenju „Beovizija 2006“.

Andrija mu često pali sveću
U razgovoru sa ljudima koji čiste na Bežanijskom groblju, oni su nam otkrili da na Marinkovom grobu stalno ima svežeg cveća. Iako je sahranjen na samom kraju groblja, familija skoro svakodnevno posećuje njegovu večnu kuću. – Članovi porodice dolaze često, ponekad zajedno, ali češće odvojeno, valjda kako ko ima vremena. Od kolega ga nisu zaboravili Andrija Milošević i Nebojša Ilić, popularni Manulać iz „Zone Zamfirove“. Andrija često dođe, zapali sveću i dugo stoji nad grobnim mestom – otkrivaju nam radnici.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Pogledajte sa kojm devojkom Beca iz Fantastik benda pravi seksi selfi!

BEZ KONTROLE: Nataša Bekvalac opet glumi zvezdu!