in

(VIDEO) SVI JE ZNATE KAO SILVANU ARMENULIĆ: Evo kako se pevačica stvarno zvala!

Pevačica se, kao i mnoge njene koleginice, retko predstavljala pravim imenom.

Čuvena pevačica poznato po narodnim pesmama i sevdalinkama, Silvana Armenulić u javnosti nikada nije koristila svoje pravo ime.

Iako ne postoji neko ko za nju nije čuo, ili ne zna neku njenu pesmu, retki su oni koji znaju kako se ona zapravo zove. Ona je rođena kao Zilha Bajraktarević, ali je na početku karijere počela da se predstavlja kao Silvana.

Silvana Armenulic 2

Silvana se pamti kao slavujski glas za komponovanu pjesmu sevdah i starogradsku, ali i po specifičnom za to vrijeme revolucionarmom modnom stilu; duboki dekoltei, kratke suknje, duboki razrezi. Tada je bila razvratnica, a danas, sa ove vremenske distance ona je bila moderna žena. Neki kažu bila je poput lutke, čije lijepo i njegovano lice, vitki stas i božanska zanosna ljepota su mamili uzdahe na sceni, ali i van pozornice.

– U postizanju tih modnih ciljeva imala je svoje stiliste i krojačicu. Sve svoje haljine i garderobu je čuvala, vjerujući da če jednog dana sve to biti zanimljivo i njoj i publici.
Nažalost, njen suprug Radmilo je one večeri, kada je 10. oktobra 76. godine, izgubila život, obio bravu u Silvaninom stanu. I ništa od garderobe nije sačuvano, a Silvanina krojačica koja je imala ključ od stana nije smjela javno svjedočiti.

Bila je zvezda bivše Jugoslavije, ali nažalost tragično je izgubila život u saobraćajnoj nesreći 1976. godine. Iako je poginula pre četiri decenije njene pesme i dalje žive, a ona se smatra za jednu od najboljih pevačica.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

(FOTO) BRAK NA POMOLU? Pevačica zaprošena na koncertu!

Humanost na delu: Boban Rajović ceo honorar dao u humanitarne svrhe!