in

ANA BEKUTA: Toma Zdravković je ostavio neizbrisiv trag! Nema ko da ga nasledi!

Pevačica Ana Bekuta ne krije da joj je veoma žao što legendarnog Tomu Zdravkovića nije upoznala, zbog čega obožava priče svojih kolega, kojima su je, makar prividno, približili životu pokojnog boema.

Bekuta otkriva da se često opušta uz Tominu pesmu „Štaće mi život bez tebe draga“ koju često izvodi i na svojim nastupima, jer u njoj budiposebne emocije.

„Oduvek sam volela njegove pesme, bio je čovek koji je dao mnogo narodnoj muzicii neku posebnu emociju koju niko do sada nije ponovio“, objašnjava Bekuta i otkriva od koga je najviše čula o životu Tome Zdravkovića.

„Sticajem okolnosti, u mom orkestru, pre nego što sam snimila prvi album, bio je Dragi, otac pevača Dragog Domića. Svi već znaju da se otac i sin porodice Domićzovu isto, pa da ne bude zabune. Tako je stariji Domić radio dugo sa Tomom i obožavao njegove pesme, pa je tu ljubav preneo i na mene. Učinio je sve da zavolim, ali i da razumem tu emociju koju je Zdravković prenosio“, kaže Ana.Bekuta žali što nije upoznala Tomu, ali još više za tim što se od njegove smrti na estradi nije pojavio nijedan pevač koji bi ga nasledio.

Ona pritom ne misli na glasovne sposobnosti pevača, već na emociju u glasu koja je izvirala iz svakog Tominog stiha koji je otpevao.

„Nisam imala priliku da ga upoznam, ali smatram da je bio odličan pevač i da gotovo niko ne može da ga nasledi. Još se nije rodio pevač kakav je Toma bio. Svako ko imaiole glasovnih mogućnosti može da bude pevač, ali je bitno kako tu pesmu izvodite i prikazujete onom kome je pevate. Toma je to umeo, ali nažalost nije dobio verodostojnog naslednika. Zdravković je publiku terao da plače dok ga sluša. Osim toga, njegove sjajne pesme se i danas pevaju, toliko godina posle njega. U današnje vreme to je prava retkost“, tvrdi pevačica raskošnog glasa i zavidne karijere.

„Pamtiću ga zauvek po pesmama i toj emociji kojom je izvodio pesme, to je neprevaziđeno. Nikoga do sada nisam srela, a čula sam mnoge pevače, da to tako radi i da pesmom dira u srce“, pojašnjava Ana.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Emir Habibović ponosno proslavio prvi rođendan kćerkice Aline!

(FOTO) ŠOU IDE DALJE: Jelena Golubović najavila ulazak u novi rijaliti?!