in

PLATIO DUGOVE: Andreju Meljničenku vraćena zaplenjena jahta!

Najvećoj privatnoj jahti na svetu, koja je pre tri dana zaplenjena u Gibraltaru, juče je dozvoljeno da nastavi plovidbu nakon što je vlasnik Andrej Meljničenko platio dugove.

Naime, jahta ruskog milijardera zaplenjena je jer je nemačko brodogradilište navelo da on i dalje duguje 15,3 miliona evra.

Kako prenose britanski mediji, Meljničenko je odmah uplatio novac i pokrio dugove, pa je jahta napustila Gibraltar.

Sandra Meljnicenko 1

Impresivno plovilo sada je na putu do Kartagene u Španiji, gde je čekaju dodatni testovi pre nego što na proleće i zvanično bude predata Andreju i njegovoj supruzi Sandri.

Ovaj nesrećni incident sada je rešen, jahta je predata projektnom timu vlasnika i napustila je Gibraltar“, potvrdio je portparol Meljničenkovih za „Dejli Mejl“.

Jahtu dugačku 143 metra napravila je kompanija Nobiskrug, registrovana je na britanskoj teritoriji Bermudi, a brodogradilište u Kilu, na severu Nemačke, napustila je pre dve nedelje.Prema dokumentima u koje je nemačka televizija NDR imala uvid, Nobiskrug traži isplatu od 9,8 miliona evra, kao i 5,5 miliona evra za podizvođače i na ime kamate. Bogatstvo Andreja Meljničenka procenjuje se na 13,2 milijarde dolara, prema Forbsu.

Balkan Lifestyle/Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

(FOTO) JEDVA JE IZVUKLA ŽIVU GLAVU: Evo kako Tamara Đurić izgleda posle VAĐENJA REBARA!

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Pogledajte sa kim je Lexington bend snimio duet! (FOTO+VIDEO)