in

Svetske diplomate: Egipat je sigurna zemlja!

Sve više konzularno-diplomatskih predstavništava u svojim preporukama građanima, u koje zemlje mogu bezbedno da putuju, Egipat navode kao bezbednu i sigurnu zemlju.

Tako su u preporukama svojim građanima Egipat kao sigurnu zemlju navele Nemačka, Švedska, Francuska, Italija, ali i brojne druge zemlje, pa je tako osetno skočila prodaja aranžmana za letovališta na Crvenom moru.

Radna gupa iz Rusije već nekoliko puta se sastala sa kolegama iz Egipta, pa je izvesno da će se u ovu zemlju uskoro vratiti i turisti iz Rusije.

-Bezbednost u zemlji je na prvom mestu i sve službe rade upravo na polju sigurnosti Egipćana, ali i turista koji će ove godine u velikom broju doći u našu zemlju.

Sve ide u prilog tome da će se situacija vratiti na onu od pre 8 godina, kada je Egipat bio među najsigurnijim zemljama na svetu. Istini za volju, u letovalištima kao što je Hurgada nikada nije bilo ni jednog jedinog incidenta, a sigurna su i ostala letovališta u Egiptu, kaže Mohamed Desouky, egipatski ataše za turizam.

Kvalitetnija, bolja i daleko povoljnija ponuda od Turske!

Kako se u Turskoj posle referenduma o proširenju predsedničkih ovlasti, očekuje burna reakcija islamista i radikalnih Kurda, izvesno je da će predstojeću sezonu u ovoj zemlji obeležiti teroristički napadi. Iako se radi o kriznom područuju sa veoma čestim napadima terorista, hotelijeri i agencije u ovoj zemlji cene još uvek drže na veoma visokom nivou, do 300 i više procenata skuplje od Egipta. Upravo zbog te činjenice, očekuje se da će veliki broj turista umesto Turske, ove godine izabrati Egipat kao destinaciju za letovanje.

Balkan Lifestyle
Foto: Nikola Bojanic/promo

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

HTELI SU DA OSTARE ZAJEDNO: Milica sada ne želi da ga zovu njenim BIVŠIM dečkom, a evo šta još kaže!

ŠOKANTNO:Popularna pevačica u prepodnevnim satima kidnapovana u Bosni!