in

Dilvad Felić Dado lansira novu zvijezdu:“IRENA ĆE ZABISTATI NA ESTRADNOM NEBU“! 

Više od dve decenije „Bihaćki festival“ je najpopularnija muzička manifestacija u regionu, koja po rečima osnivača festivala i uspešnog kompozitora i aranžera Dilvada Dade Felića, svake godine iz Bihaća u svet pošalje poruku mira i prijateljstva.
Ovaj festival iznjedrio je mnoge estradne zvezde, ali i pomogao već afirmisanim pevačima da ostvare još bolji i prisniji kontakt sa publikom, te utemelje svoje mesto pod estradnim nebom.
S obzirom da je Dilvad, godinama jedan od najuspješnijih autora na muzičkoj sceni , mnogim pevačima i pevačicama je uradio pesme po kojima su zablistali na muzičkom polju i izgradili svoje estradne karijere.
U razgovoru za naš magazin otkrio nam je, da je upravo ostvario saradnju sa estradnom umjetnicom Irenom Jahović iz Amerike, te da u startu veruje u uspeh te saradnje.

Bihaćki festival već godinama je najveći muzički događaj u regionu. Šta možete reči o tome ?
Više od dve decenije danonoćnog rada su sigurno osnovni razlog uspeha i opstanka ovako velikog i uspešnog kulturnog događaja, ali i ogromna i iskrena ljubav i respekt prema umjetnosti, saradnicima, mom rodnom gradu i naravno ljubav prema Bosni i Hercegovini. Kad je čovjeku osnovni cilj promovisanje ljubavi sigurno će imati pomoć i od Boga dragog i od ljudi. Bog dragi mi je dao snagu i talenat, a ljudi poverenje i inspiraciju, zbog toga trajem, ne odustajem i borim se da pomognem kome god mogu.

Možete li nabrojati pevače koji su postali to što jesu zahvaljujući ponajviše bihaćkom festivalu ?
Premalo je vremena i prostora da nabrojim sve one koji su do sada učestvovali , ali javna je tajna da skoro i ne postoji kvalitetan pevač na ovim prostorima koji nije učestvovao na ovom festivalu, kao ni medij koji nije bio medijski Partner i promotor. Godinama je ovo „hram kulture i legendi“. Legendi poput Safeta, Nedžada, Seje, Hanke, Mujkanovića, oba Halida, Šerifa, Enesa, Nihada, Šemse, Muharema i stotine drugih muzičkih velikana. Pored provjerenih imena „Bihaćki festival“ je dao šansu nebrojenim mladim talentima koji su temelje svoje karijere udarili upravo na ovom festivalu, kasnije potvrđivali naše poverenje. Mnogi od njih su sada već velike zvezde, pobjeđuju na najvećim takmičenjima i imaju izuzetno uspešne karijere.
Po onome što sledi može li se reči da „BF“ poprima karakteristike svetskog muzičkog događaja, jer koliko sam informisan u buduće če se održavati i u Americi ?
U prethodne 23. godine kontinuiteta i postojanja Bihaćki festival smo osim u Bihaću organizirali i u Australiji, Americi, Nemačkoj, Austriji, Srbiji, Sloveniji, Holandiji, a zbog velikog interesa kako umjetnika tako publike ovih dana smo u pregovorima za ponovni odlazak u Ameriku najvjerovatnije u martu. Jedan od naših primarnih uslova za odlazak je bio da osim kulturnih sadržaja i pronalaska novih muzičkih talenata pokušamo animirati saradnju sa što više udruženja i uspješnih pojedinaca sa područja celog Balkana koji se trenutno nalaze u Americi. Ideja je prihvaćena sa oduševljenjem već u samo startu pregovora. Bihaćki festival već godinama od milja zovu „Festival ljubavi“ i sigurno želimo i dalje davati doprinos suživotu i međusobnom uvažavanju svih ljudi sa naših prostora bez obzira na vjeru, naciju i poreklo.
Kad već spominjem Ameriku, šuška se da ste otkrili novu estradnu umetnicu koja će sigurno uz vaše pesme biti u prilici da poput velikog broja estradnih umjetnika upravo uz Vašu podršku zasija na estradnom nebu ?
Pa nisam je baš ja „otkrio“ (ha.ha.ha..) ali sam zasigurno primetio kvalitet i potencijal gospođe Irene Jahović na jednom od video zapisa na kojem je pevala jednu pesmu od Šemse Suljaković. Poznato je da sam ja za moju Šemsu uradio velike hitove i da neizmjerno volim i uspešno komponujem taj stil pjevanja. Upravo taj stil „leži“ Ireni i nakon par minuta razgovora na obostrano zadovoljstvo dogovorili smo saradnju i evo ekskluzivno za Vas i Vaše komitente uskoro u javnosti prva pesma Irene Jahović ispod koje će biti potpisano moje ime kao komletnog autora.
Šta joj možete obećati po pitanju vaše saradnje, osim što će dobiti kvalitetne pesme?
Osim pesme svakom svom saradniku ja dajem svoj autoritet i identitet kao i sve svoje iskustvo i status na raspolaganje. Naravno, kao i stotinama dosadašnjih saradnika i Ireninu pesmu ću uraditi na maksimalno kvalitetan način ali i maksimalno pomoći oko afirmacije i promocije što je danas možda i najbitnije. Verujem već u startu u uspeh ove saradnje jer Irena pored kvalitetnog pjevanja ima gard i manire dame i zvezde što je neophodno za uspeh i status kod publike i muzičkih kritičara. Naš prvenac je već u fazi realizacije i očekujem do Nove godine i promociju te kompozicije. Iskreno verujem da ćemo već na idućem Bihaćkom festivalu promovisati i još neke nove pesme koje smo dogovarali raditi odmah nakon ovog singla.
Balkan Lifestyle

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Gde je i šta radi nekadašnji miljenik nacije? Miloš odmara u Cecinom apartmanu!

Vodič za doček Nove godine u Beogradu