in

Nele Karajlić: Nakon SRČANOG UDARA sve je drugačije!

Muzičar Nele Karajlić nastupio je na Bir festu i oduševio mnogobrojne posetioce izvedbom čuvenih hitova “Zabranjenog pušenja”, kao i svojih autorskih pesama. Kako je ovo bio prvi Neletov nastup pred beogradskom publikom nakon 20 godina pauze, muzičar nije krio oduševljenje što je održao koncert pred tolikim brojem ljudi.

– Bilo je nezaboravno. Kao neka velika žurka. Svi u dobrom raspoloženju, veseli, vedri. Svi znaju pesme. Ludnica!

Poseban je osećaj nastupati pred tolikim brojem ljudi. Da li vas je sada možda poneo huk publike pa razmišljate o potpunom povratku na muzičku scenu?

– Imao sam prilike da nastupam i ranije pred ovoliko publike. Nije mi to nepoznato. Ali ovo je bilo jedinstveno, kao žurka. Kao da su se svi između sebe poznavali.

Prvenstveno ste navodili da su zdravstveni problemi bili razlog vaše pauze. Kada ste shvatili da vam je odmor preko potreban i kako se sada osećate?

– Onoga dana kada mi se dogodio srčani udar, tada sam shvatio da nešto moram da menjam. To je kao da vam je onaj odozgo dao žuti karton. Sledeći put letite van. To me otreznilo, a i zaista sam se bio zasitio muzike. Sada sam jako dobro.

Zbog čega ste se zasitli muzike i šta vam je najteže padalo?

– Najteže je to kada ono što vam čini zadovoljstvo postane rutina. Čitav ritual se ponavlja do beskraja, vi postajete samo jedan šraf u mašineriji. Najviše me umarala ta sličnost nastupa.

Trenutno najviše vremena provodite sa porodicom na Kosmaju, gde imate vikendicu. Kako izgleda jedan vaš dan?

– Najviše volim šetnju i to radimo bez obzira na vremenske prilike. Kosmaj je čudo, tako blizu Beograda, a takav raj.

Oduvek ste čuvali svoju intimu daleko od očiju javnosti. Kako vam je to uspelo?

– I to je moguće ako želite. Moja deca nisu bila zainteresovana da se pojavljuju po medijima. Takvi su, i ja to cenim. Imaju svoje živote.

Pesme “Zabranjenog pušenja” obeležile su celu jednu epohu. Šta mislite o današnjoj muzici?

– Današnja muzika je samo industrijski produkt. Nove generacije, međutim, imaju ukusa, bez obzira na to što se tvrdi suprotno. Vrlo je verovatno da će se u bliskoj budućnosti pojaviti neko novo veliko ime.

Balkan Lifestyle/Story

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

LUNA SE POVERILA CIMERIMA: SVAKI ĆOŠAK U „ZADRUZI“ ME PODSEĆA NA SLOBU, ZBOG NJEGA SAM ZAVRŠILA KOD PSIHIJATRA!

INTERVJU Vuk Mob: ZAŠTO SE VIŠE NE DRUŽIM SA RASTOM, ZAŠTO SAM OTPRATIO KIJU, zašto nisam uspeo da snimim duet sa JK i Severinom!