in

SAHRANJEN ŠABAN ŠAULIĆ! MASA LILA SUZE UZ HARMONIKU, DECA SMIRIVALA GOCU: Šabanova udovica JECALA nad grobom, ćerke bacile na kovčeg BELE RUŽE! Balkan se oprostio od KRALJA! (FOTO+VIDEO)

Veliki broj kolega, javnih ličnosti, ali i običnih građana došao je na sahranu pevača Šabana Šaulića na Novom groblju.

Ispraćaj na večni počinak počeo je u 15 sati, a pevač je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, gde je bilo oko 7.000 ljudi.

„Dokle god je njegove muzike, on će živeti sa nama. Maksimalno vam hvala što ste došli da ispratite našeg kralja, muža, oca, kuma, dedu… Želim da vam se zahvalim, svima koji ste došli, vi ste proveli više vremena sa njim, možda ste ga i bolje znali. Moj otac danas nije otišao, dok je god njegove muzike, on će živeti sa nama. Pozivam vas na kolektivni ručak. Neka mu je večna slava“, održao je govor na sahrani Šabanov sin Mihajlo.

Svi pokušavaju da se probiju do rake, a Goca je i dalje vidno uznemirena dotakla Šabanov grob, koji su potom spustili u zemlju, dok su njene ćerke na kovčeg bacile bele ruže.

Počela je pesma „Ne plači, dušo“, koju je na harmonici odsvirao Mirko Kodić sa Aleksandrom Sofronijevićem u Šabanovu čast.

Gocu Šaulić deca Mihajlo i njegova vernica drže kako ne bi pala, jer je u veoma lošem stanju. Ipak, udovica se potrudila da hoda, pa je rekla: „Mogu, mogu“ i nastavila da hoda sa decom za kolima. Bata Mirković je bio uz nju takođe.

„Ne postoje reči da ublaže tugu, ali je on svojim životom i radom dirnuo toliko ljudi. U ime porodice, želim da vam izrazim veliku zahvalnost. Sada vas molim da u miru poslednji put ispratimo našeg Šabana“, rekao je Šabanov PR Goran Jovanović, a sanduk pevača unet je u kola.

Oko rake se već skupio veliki broj ljudi, svi pokušavaju da se probiju kako bi se oprostili od pokojnog Šaulića. Stigla je i pevačica Ceca Ražnatović u pratnji sestre Lidije, kao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Sestra Šabana Šaulića, Sarajka Cakić stigla je na groblje, a drugi su pokušavali da je smire. Ona je sve vreme plakala i govorila jedno.

„Samo da vidim gde je moja duša“, govorila je Sarajka kroz suze i pokušavala da dođe do groba.

Aca Lukas na groblje je doveo pevača Darka Lazića, koji hoda na štakama, a kolega mu pomaže.

Ulaz na groblje je skoro blokiran, zbog mase građana koji su se okupili kako bi prisustvovali Šabanovoj sahrani.

Sanja Maletić i Dara Bubamara stigle su na Novo groblje, na poslednji ispraćaj.

Od Šabana Šaulića oprostila se i redakcija Kurira, čiji se novinari nalaze na poslednjem ispraćaju Šabanu.

„Šabana ću pamtiti po smirenosti, dobroti, svi znaju koliko je veliki, pa čak i Bog, nije malo provesti pola veka zajedno“, rekao Rade Vučković ispred kapele.

„Njegov prvi nastup u Parizu je bio nesvakidašnji, kada je on zapevao sedamdesetih godina svi smo istrčali. samo da vidimo ko peva i šta se dešava“, prisetila se Nada Obrić vremena kada je pevala sa Šabanom.

Milan Dinčić Dinča, Goca Božinovska, Karamela, glumac Milan Vasić, Vesna Zmijanac, Zlata Petrović, Nada Obrić, Filip Živojinović, Verica Šerifović, Snežana Babić Sneki, Goca Lazarević i Šemsa Suljaković takođe su stigli da se poslednji put oproste sa pokojnim Šabanom ispred kapele na Novom groblju.

Šabanov vanbračni sin i najstariji sin Robert Šaulić došao je ispraćaj, a njega je dobio pre nego što je upoznao suprugu Gocu. On je nemo stajao pored kapije, među masom, trudeći se da ostane neprimetan.

Pevač Aco Pejović prvi je došao na ispraćaj Šabanu Šauliću, a potom i Vera Matović sa suprugom.

Izvor: Kurir

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote
Dragan

Autor teksta: Dragan
Izvor:

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

A SAD KUPANJAC: Slađa Alegro sa ćerkom Milom odmara u Mađarskoj! (FOTO)

Pevač Emelin pleni pažnju publike, a nećete verovati šta je uradio u srednjoj školi, po čemu ga svi pamte!