in

AngryAngry CryCry CuteCute LOLLOL LoveLove OMGOMG WTFWTF

NAJKVALITETNIJI preparat od SLATKOG PELINA, biljke koja dokazano djeluje i vrlo je jak saveznik u borbi protiv korona virusa, bakterija i infekcija, proizvodi se u Mostaru!

Oči čitavog svijeta uprte su u neporcjenjivu važnost očuvanja zdravlja. Ne možemo ga kupiti novcem, ne možemo utjecati na puno toga što se događa, ali možemo preventivno reagirati, jer kako kažu, bolje spriječiti – nego liječiti.

S obzirom na virus koji je poput nevidljivog neprijatelja stopirao svijet, većina populacije živi u strahu za zdravlje svojih najbližih, pogotovo ako su starije životne dobi

Nova istraživanja u borbi protiv ove nimalo zavidne situacije, iznjedrila su jako zanimljiva saznanja.

Posljednijh dana, mediji su prenosili vijest o biljci slatkog pelina čija se učinkovitost u borbi protiv korone temelji na fitoterapijskoj osnovi.

Naime, ekstrakti slatkog pelina imaju antivirusno djelovanje, a istraživanje o djelotvornosti slatkog pelina iznenadila je znanstvenike s instituta u Potsdamu.

Njihovi rezultati u liječenju oboljelih od Covida-19, bude nadu u skori početak kliničkih ispitivanja.

Slatki pelin najčešće se koristi kao lijek protiv malarije. Također, koristi se i kod bakterijskih infekcija poput dizenterije i tuberkuloze; kod bolesti uzrokovanih raznim parazitima i grinjama; kod gljivičnih infekcija; kod virusne infekcije poput prehlade. Između ostalog učinkovit je i u liječenju želučanih problema, vrućice, žutice, psorijaze, gubitka apetita, poremećaja krvnih žila, zatvora, problema sa žučnim mjehurom, bolnih menstruacija, boli u zglobovima (reumatizam), kao i kod raznih autoimunih poremećaja.

Doktor prirodne medicine Alen Azarić, započeo je najpre ispitivanje, a zatim i proizvodnju najkvalitetnijeg preparata od slatkog pelina.

Sa svojim timom, Azarić ovaj preparat proizvodi u Mostaru, a podsećanja radi, o lekovitosti slatkog pelina i njegovog delovanja na korona virus, Alen je pričao još u januaru, što su naučnici u Nemačkoj potvrdili u septembru.

„Još u januaru sam govorio o lekovitosti biljke slatki pelin i njenoj učinkovitosti u liječenju mnogih oboljenja, ali i korona virusa. Nekoliko meseci kasnije, Nijemci su uradili studiju u kojoj sve to tvrde. Nije i nikada mi neće biti jasno zašto ljudi čekaju da nam neko plasira priče da bi vjerovali u njih, jer sam o tome pričao prije gotovo devet mjeseci“ – rekao je Azarić nedavno za naš portal.

Šta mislite o članku?

157 points
Upvote Downvote
Avatar

Autor teksta: Gordana
Izvor: Balkan Lifestyle

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

Tamara Milutinović PROGOVORILA O PROBLEMIMA na snimanju: “Nikada mi se nije desilo OVAKO NEŠTO. Ništa nije Sslutilo da će doći DO OVOGA!” (VIDEO)

Ernad Nukić: „Mnogo smo se odaljili od prirode, vreme je da se vratimo na pravi put!“