in

AFERA SVETI STEFAN TRESE REGION!

Nova afera uzdrmala crnogorsku politiku, malverzacijama nema kraja

Turbulencije u Vladi Crne Gore dostigle su vrhunac kada je na videlo izašla kompletna priča o “slučaju” Sveti Stefan, a odmah nakon promene vlasti. Povodom javnog saopštenja pod naslovom “Sveti Stefan hoteli traže izvršnog direktora”, objavljenog u crnogorskom dnevnom listu Vijesti, digla se ogromna politička prašina u susednoj državi. 

Nepotizam, inače vrlo transparentan i sasvim legitiman, a koji se odigrava među tamošnjim strankama, uzeo je svoj danak kada je kompanija Adriatic Properties najavila međunarodnu tužbu Crnoj Gori za kršenje ugovora o zakupu montenegrinskog bisera Sveti Stefan. 

Rođačke i plemenske priče o kandidatima iz redova “šurnjaja i sestara od stričeva” na mesto novog izvršnog direktora Svetog Stefana, prevagnule su jezičak na vagi. 

Naime, povodom javnog oglasa da se traži izvršni direktor za Sveti Stefan, budvanski odbor PzP-a optužio je mladog ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića da, pod dirigentskom palicom Krsta Radovića, inače šefa budvanskog parlamenta, na nezakonit način pokušava da “ugura” kadra bliskog DPS-u, iako to mesto (prema koalicionom dogovoru) pripada PzP-u, koji je još u junu ove godine predložio Sašu Kustudića. 

 Međutim, ova montenegrinska sapunica u tri čina, tek čeka svoj rasplet.  Mladi ministar ekonomskog razvoja Milatović, pod paljbom DPS-ovih satelita poput Radovića, rešio je da grad – hotel Sveti Stefan i Miločer gurne u konačnu propast kada je, ne osvrćući se na koalicione dogovore, rešio da prihvati “snažan argument” Krsta Radovića da je rođena tetka njegovog kandidata Plamenca, Danica Drašković, daleko bolji kandidat za tu poziciju, nego “tamo neki” PzP-ov kandidat sa bogatim iskustvom u ugostiteljstvu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jakov Milatović (@jakov_milatovic)

Milatović do sada nijednom nije demantovao optužbe PzP-a, niti se u javnosti oglasio bilo ko od navedenih aktera afere i demantovao činjenice da između Radovića i DPS-a postoji neraskidiva veza i da je suprug od aktuelne predsednice Upravnog odbora preduzeća Sveti Stefan, telohranitelj Vuka Draškovića Plamenac, a njena rođena sestra sudija Ustavnog suda, čija je ruka potpisala i ozakonila sve prljave radnje Mila Đukanovića. Spona između Đukanovića i Draškovića je Ana Đukanović, a realizator ovog “zabavnog programa” na crnogorskoj političkoj sceni i najtransparentniji DPS-ov igrač je Krsto Radović, koji zarad mira u rodbini, gura ličnu priču preko aktuelnog ministra Milatovića. Na taj način, jednim udarcem rešava dve situacije: omogućuje DPS-u nezakonito preuzimanje Svetog Stefana i “rodbinsko udomljavanje”. 

Predstavnici budvanskog PzP-a tvrde da je Jakov Milatović, prenebregnuo činjenicu i o koalicionom sporazumu, ali i o “nedovođenju do sukoba interesa” pružajući svoje usluge Krsti Radoviću i na taj način dajući infuziju DPS-u. Činjenica da je upravo ministar Jakov Milatović, za člana UO Svetog Stefana, a u ime Vlade Crne Gore, postavio upravo lice koje je u direktnom sukobu interesa, govori o tome da mu ovo nije prvi put da se ogrešio o zakon. Samim tim i postavljanje UO je zakonski prekršaj. 

Koalicioni sporazum postignut na republičkom nivou, bačen je pod noge, kada je Milatović osporio PzP-ovog kandidata Sašu Kustudića, iako je ovo javno preduzeće prema tom sporazumu pripalo pomenutoj stranci. Sve ostale manipulacije, samo su pokušaji da se DPS po svaku cenu vrati na političku i javnu scenu Crne Gore. Rođačke veze i “šurnjaja” sistem doveo je do toga da je Sveti Stefan ostavljen da “visi” na milost i nemilost realnih problema, tekovina bivših vlasti, dok se DPS silovito gura da ostane u posedu svoje “investicije” Sveti Stefan, iako već drugu godinu za redom, ovo predivno crnogorsko ostrvo, drži zamandaljena vrata turistima, zbog međunarodnog spora, koji je ovo leto eskalirao. Dok Krsto Radović zloupotrebljava funkciju šefa budvanskog odbora i uz pomoć ministra Jakova Milatovića, koji takođe zloupotrebljava svoju funkciju, pokušava da zaposli svu svoju rodbinu do šestog kolena unazad, afera Sveti Stefan uzdrmala je crnogorsku javnost, kada je kompanija u zakupu ostrva najavila masnu tužbu.  

Naime, Vladi Crne Gore stiglo je obaveštenje o pokretanju arbitražnog postupka i dat je rok od 30 dana da se izjasni na tužbene zahteve Adriatic Properties-a, biznismena Petrosa Statisa i Vei Seng Pua, dostavljene Londonu na 50 strana, kako tvrdi naš izvor.  Da podsetimo, Adriatic Properties i hotelski operator Aman Resort zatvorili su grad –hotel Sveti Stefan i vilu Miločer nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim, odnosno garanciju mira i diskrecije. Meštani su krajem leta polomili ogradu koja voda ka Kraljičinoj, Kraljevoj i svetostefanskoj plaži i omogućili njihovo korišćenje svim građanima. Kako će se završiti ova politička i međunarodna Montenegrinska sapunica, ostaje da se vidi. 

Šta mislite o članku?

150 points
Upvote Downvote

Autor teksta: Gordana
Izvor: PRESSSERBIA

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Loading…

0

Komentari

0 komentara

ROX BEAUTY KONAČNO U SRBIJI

VELIKI POVRATAK! RAJKA ZARIC SNIMILA NOVU PESMU! (VIDEO)